Αγαπητοί γονείς,

στην προσπάθεια του Δ.Σ. να πλησιάσει όλους τους γονείς του σχολείου μας και να σας ενημερώσει για τις δράσεις του, θα θέλαμε να γνωρίζετε τα παρακάτω:

Ο Σύλλογός μας είναι μη κερδοσκοπικός και αποτελείται από όλους  εμάς, τους γονείς και κηδεμόνες, που κάθε χρόνο καλούμαστε να εγγραφούμε με το ποσό των 10 ευρώ, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών μας που φοιτούν στο σχολείο. Για την εύρυθμη λειτουργία του, ο Σύλλογος εκλέγει Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) κάθε 2 χρόνια.  Σύσκεψη του Δ.Σ. γίνεται μία φορά το μήνα σε τακτική βάση και πολλές φορές έκτακτα, όταν υπάρχουν θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. 

Τα έσοδα του Συλλόγου προέρχονται κυρίως από τις συνδρομές των μελών, αλλά και από δωρεές, εκδηλώσεις και χορηγίες.

Ο ρόλος του Συλλόγου είναι  να χρησιμοποιήσει τα έσοδα που προκύπτουν και να προσπαθεί σε αρμονική συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων, το διευθυντή, το δεκαπενταμελές, τους μαθητές, τους γονείς και τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, να πετύχει αρκετούς στόχους που αφορούν:

α) στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας 

β) στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της σχολικής κοινότητας 

γ) στην επίτευξη των στόχων του σχολείου στους τομείς της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων, κοινωνικοποίησης, επαγγελματικού προσανατολισμού, άθλησης, ψυχαγωγίας και ευρύτερης καλλιέργειας των μαθητών.

Αυτό, όπως καταλαβαίνεται απαιτεί συντονισμό δράσεων και παρεμβάσεων και πολλή προσωπική δουλειά, την οποία τα μέλη του Δ.Σ. αποδέχονται με ευχαρίστηση.

Θεωρούμε ωστόσο να σας αναφέρουμε κάποιες από τις δράσεις που ήδη έχει προγραμματήσει και αναλάβει ο Σύλλογος, ώστε και την απαιτούμενη ενημέρωση να έχετε, αλλά και να συνδράμετε με όποιο τρόπο θέλετε σε αυτές (ή ακόμη και να μας προτείνετε νέες):

  • Εκδρομές
  • Εορτατικές εκδηλώσεις (Βασιλόπιτα, Τσικνοπέμπτη, κλπ)
  • Αποφοίτηση Γ’ λυκείου & λεύκωμα
  • Ενημερωτικές εκδηλώσεις
  • Θεατρικές παραστάσεις
  • Αθλητικές διοργανώσεις

Υπάρχουν ακόμη πολλά που θέλουμε να πετύχουμε και για κάποια έχουμε ήδη προγραμματίσει επόμενες κινήσεις με τους αρμόδιους φορείς, ενώ σίγουρα υπάρχουν και άλλα που ίσως δεν τα έχουμε σκεφτεί.

 Ο σύλλογός μας χρειάζεται τη συμμετοχή σας, τις ιδέες σας, την προσωπική παρουσία σας και τη συνδρομή σας για να μπορεί να παρέχει μεγαλύτερο έργο.

Πάνω από προσωπικά και κομματικά συμφέροντα κινούμαστε με σκοπό το καλό των παιδιών μας και των επόμενων παιδιών. Ευχόμαστε να σας έχουμε συμπαραστάτες σε αυτό το σκοπό.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.