Ένα πολύ βαρύ όνομα, το κορυφαίο στον πολιτιστικό και όχι μόνο, τομέα στην πατρίδα μας, θα συνοδεύει, από εδώ και στο εξής, όλες τις δράσεις που θα γίνονται στην καινούργια αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου Βούλας.

Σε μία πολύ όμορφη τελετή, εγκαινίων και ονοματοδοσίας της αίθουσας, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε όλα τα υπέροχα πράγματα που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά.

Οι Ομιλίες

Προλογίζοντας την εκδήλωση, Η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, Κατερίνα Σαμοθράκη καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους.  Μεταξύ αυτών,   μας έκαναν την τιμή και αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας, ο Δήμαρχος Βάρς-Βούλας-Βουλιαγμένης κος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος,  η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 5ου ΠΕΚΕΣ Ανατολικής Αττικής, κα Μαργαρίτα Καλογρίδου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κα Μίμα Νικηφοράκη, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράρταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, κος Κώστας Πασακυριάκος, κα φυσικά η αγαπημένη μας τέως Διευθύντρια, κα Αγγέλα Νικολάου.

Στην συνέχεια, πήρε το λόγο ο Διευθυντής του Σχολείου μας, Κώστας Βενιζελέας, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε την εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ για την κατασκευή της σκηνής και την χορηγία του εξοπλισμού ήχου και φωτισμού, εξήρε την δράση του Συλλόγου μας και την συμβολή του στις εργασίες που έγιναν στην αίθουσα. Στο τέλος ανακοίνωσε την απόφαση να ονομαστεί η αίθουσα “Μίκης Θεοδωράκης”.  Στο σημείο αυτό, η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, παρέδωσε στον διευθυντή  την πινακίδα που θα τοποθετηθεί στην είσοδο της αίθουσας.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος,  ο οποίος  συνεχάρει την Διεύθυνση και τον Σύλλογο για όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει, ενώ δεσμεύτηκε πως οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι πάντα κοντά στα σχολεία και τα παιδιά της πόλης μας.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την τοποθέτηση του προηγούμενου Προέδρου του Συλλόγου μας, Ανδρέα Τσαβλίρη, ο οποίος έκανε αναφορά στην προσπάθεια, το τρέξιμο, την δουλειά και τις χορηγίες των γονέων ώστε να διαμορφωθεί η αίθουσα

Το Καλλιτεχνικό Κομμάτι

Στο σημείο αυτό, ήρθε η ώρα να “μιλήσουν” τα παιδιά!!  Ο Σύλλογος Γονέων, θέλοντας να αναδείξει τις δυνατότητες της αίθουσας εκδηλώσεων, χώρισε το πρόγραμμα σε τρεις ενότητες:  Μουσική, Θέατρο, Κινηματογράφος.  Σε όλες, φυσικά, μοναδικοί και υπέροχοι πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά μας!!

Στο μουσικό μέρος, επιλέξαμε φυσικά να ερμηνευτούν τραγούδια του μεγάλου Μίκη, τιμώντας τον έτσι για όσα υπέροχα μας κληρονόμησε.

Ο Καλλικράτης Μπουρδάρας, ένας καταπληκτικός μουσικός, ένωσε τις φωνές και τα μουσικά όργανα των υπόλοιπων παιδιών και παρουσίασαν ένα πολύ συγκινητικό πρόγραμμα με 5 κορυφαία κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη.

Στο τρίχορδο μπουζούκι ήταν ο Γιώργος Καραβάνης, στο μπάσο ο Κυριάκος Αλεβίζος και στο σαξόφωνο ο Ανδέας Λοράνδος.  Τις υπέροχες φωνές τους, μας χάρισαν οι Άννα Νταϊφά, Βίκυ Νταϊφά, Θάλεια Ρόκα και Ολυμπία Ρούσσου.

Στο θεατρικό σκέλος της εκδήλωσης, ο Σύλλογος Γονέων επέλεξε για μία ακόμα φορά να συνεργαστεί με τον υπέροχο δάσκαλο, σκηνοθέτη και ηθοποιό Δημήτρη Αγορά, ο οποίος, με την βοήθεια της πολύτιμης συνεργάτιδάς του Σόνιας Αγκάτσι, ανέλαβε να στήσει ξανά την παράσταση “Μαλλί με Μαλλί” του Αρκά, με την οποία τα παιδιά είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο στο Φεστιβάλ Νέων του Δήμου πριν από δύο χρόνια.

Τις χαρακτηριστικές φιγούρες του Αρκά, ανέλαβαν να ενσαρκώσουν έξι πανέμορφα κορίτσια.  Γεωργία Βαλσαμή, Ελεονώρα Ζερονιάν, Φοίβη Κιρμίζογλου, Αγάπη Κόντου, Σορένα Σκαβάρα και Έλενα Τσαβλίρη, μας έδειξαν πως με τόσο περιοριχμένο χρόνο προετοιμασίας μπορεί να βγει ένα τόσο όμορφο αποτέλεσμα.

Για το κινηματογραφικό σκέλος της εκδήλωσης, ο Σύλλογος επέλεξε το “βαρύ πυροβολικό”, το ντοκιμαντέρ “Το Λυκόφως των Θεών”, που κινηματογράφησαν τα παιδιά απεικονίζοντας την ανάβασή τους στον Μύτικα.

Υπέροχα πλάνα, έντονο συναίσθημα, ατελείωτη χαρά και μπόλικη συγκίνηση μεταφέρθηκε σε όσους ήταν στην αίθουσα.

Οι Συντελεστές

Πέρα από τους απόλυτους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα παιδιά που μας ψυχαγώγησαν, υπήρξαν και κάποιοι που πρέπει να αναφέρουμε γιατί χώρις τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα.

Τεχνικοί ήχου και φωτισμού ήταν ο απόφοιτος του σχολείου μας Στέφανος Κιρμίζογλου και οι μαθητές της Τρίτης Ανδρέας Λοράναδος και Λουκάς Ματσούκας.

Τις πολύ όμορφες φωτογραφίες, τράβηξε ο μαθητής του Γυμνασίου Μάνος Κόντος, ενώ ο πατέρας του Αλέξανδρος μας πρόσφερε την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.

Ο Σύλλογός μας, φρόντισε, εκτός των άλλων μικρότερων λεπτομερειών, να επιμεληθεί για το έντυπο υλικό, την πρόσκληση που μοιράστηκε ή σταλθηκε ηλεκτρονικά και το τρίπτυχο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Videos