Το Δημοτικό Θέατρο “Σοφία Βέμπο”, το οποίο παραχωρήθηκε στο Σύλλογό μας από τον Οργανισμό Άθλησης, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, φιλοξένησε την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου την τελετή παράδοσης των λευκωμάτων αποφοίτησης, στα παιδιά του σχολείου μας.

Έκλεισε έτσι, με τον καλύτερο τρόπο, η φετινή δύσκολη χρονιά, ενώ ανοίγει για αυτά μια νέα σελίδα, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται ήδη στο ξεκίνημα της φοιτητικής ή σπουδαστικής τους ζωής.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου μας, κος Ανδρέας Τσαβλίρης, ανακοίνωσε ότι μαζί με το λεύκωμα, τα παιδιά πρόκειται να λάβουν και ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό για τη ζωή τους δώρο.  Το Σύνταγμα της Ελλάδας, με ευγενική παραχώρηση από τη Βουλή των Ελλήνων, συνοδευόμενο από ιδιόχειρη επιστολή του Προέδρου της Βουλής κου Κωνσταντίνου Τασούλα και εξατομικευμένο με το όνομα κάθε παιδιού στο εσώφυλλο θα βρίσκεται πλέον στις βιβλιοθήκες τους, ώστε να τους υπενθυμίζει τα δικαιώματά τους ως ενεργοί πολίτες με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Επιπλέον, ο Σύλλογός μας, με επιστολές που απέστειλε στην Βουλή των Ελλήνων και στο Υπουργείο Παιδείας αιτήθηκε να μοιράζεται το Σύνταγμα σε όλους τους απόφοιτους των Λυκείων της χώρας μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την μητέρα του σχολείου μας, κα Κορίννα Κώσταινα για την συμβολή της στην επικοινωνία, καθώς και τον  Πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Ευεργετών κ. Ανάστο Δημητρόπουλο για τη διαμεσολάβησή του προς τη Βουλή των Ελλήνων, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η πρωτότυπη ιδέα.

Η σακούλα και το περιεχόμενό της
Το λεύκωμα της κυρίας Γιαννούλας
Τα μέλη του ΔΣ με την κυρία Γιαννούλα

Οι απονομές ξεκίνησαν με την παράδοση αναμνηστικού λευκώματος στην, επί 24 χρόνια, καθαρίστρια του σχολείου μας, κα Γιαννούλα Συροπούλου.  Η αγαπημένη μας κυρία Γιαννούλα, βρίσκεται πλέον ένα βήμα από την συνταξιοδότησή της και το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για αυτήν, ήταν να της αφιερώσουμε μία σελίδα του λευκώματος.  Πιστεύουμε ότι εκπροσωπούμε όλους τους γονείς των τελευταίων 24 ετών, δηλώνοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη μας για έναν άνθρωπο που φρόντισε τα παιδιά μας όσο κανείς άλλος.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Διευθυντή μας, κου Κώστα Βενιζελέα για την κυρία Γιαννούλα:  “Εγώ μπορώ να λείψω 3-4 ημέρες από το σχολείο και όλα να λειτουργούν κανονικά.  Αν λείψει όμως, η κυρία Γιαννούλα, έστω μία μέρα, τότε θα έχουμε πρόβλημα!!”

Tse 0208
Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Ακολούθησαν οι απονομές στους αποφοίτους με τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, να παραδίδει τα λευκώματα στα παιδιά του Γ1.

Προσφωνώντας τον, ο κος Τσαβλίρης ανέφερε πως είναι πάντα ανοικτός να ακούσει τις προτάσεις του Συλλόγου, πολλές από τις οποίες υλοποιήθηκαν γρήγορα.

Ο Δήμαρχος, στην ομιλία του, εξήρε τις δράσεις του Συλλόγου μας, οι οποίες -όπως είπε χαρακτηριστικά- ξεπερνούσαν συχνά τις τυπικές δράσεις ενός Συλλογου Γονέων, προσέθεταν βιωματική εκπαίδευση σε αυτή του σχολείου και προέβαλλαν την πόλη αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.  

Εξέφρασε επίσης την πρόβλεψη ότι ο/η μελλοντικός/ή Δήμαρχος της πόληςμας, μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα στα παιδιά που ήταν στο θέατρο.

Tse 0347
Κώστας Βενιζελέας

Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Βούλας, κου Κωνσταντίνου Βενιζελέα να απονείμει τα λευκώματα στα παιδιά του Γ2.

Ο Διευθυντής, συμφωνώντας απόλυτα με την παρατήρηση του κου Τσαβλίρη για την άψογη συνεργασία μεταξύ Διεύθυνσης και ΔΣ, είπε ότι έχει δουλέψει σε πολλά σχολεία, όμως δεν έχει συναντήσει πουθενά τόσο δραστήριο Σύλλογο Γονέων.

Για τα παιδιά, αφού τα πρόετρεψε να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και τους ευχήθηκε να είναι ευτυχισμένα, είπε χαρακτηριστικά:  “Όλα τα παιδιά του σχολείου είναι και δικά μας παιδιά”, εκφράζοντας έτσι την άποψη των καθηγητών του σχολείου μας.

Tse 0411
Βίκυ Σφήκα

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Παιδικής Αγωγής, κα Βίκυ Σφήκα, παρέδωσε στα παιδιά του Γ3 τα αναμνηστικά τους λευκώματα.
Απόφοιτη, μητέρα απόφοιτου, αλλά και μητέρα μαθητή του σχολείου μας, η κυρία Σφήκα δεν έκρυψε την χαρά και τη συγκίνησή της βλέποντας τα παιδιά που τελείωσαν να είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τις καινούργιες τους ζωές.
Ευχήθηκε καλή συνέχεια στον απερχόμενο Πρόεδρο του ΔΣ, ενθυμούμενη πως έχουν συνυπάρξει στο παρελθόν σε Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων.

Tse 0515
Δήμητρα Νικηφοράκη

Οι απονομές έκλεισαν με την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Δήμητρα Νικηφοράκη, η οποία φρόντισε να παραδώσει τα λευκώματα στα παιδιά του Γ4.
Στο σημείο αυτό, το ΔΣ, εκφράζοντας την άποψη όλων των γονέων του Σχολείου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από τα βάθη της ψυχής του την κυρία Νικηφοράκη, που ποτέ δεν άφησε αίτημά μας χωρίς ανταπόκριση και επίλυση.  Όπως είπε ο κύριος Τσαβλίρης, η επιλογή του Δημάρχου στο πρόσωπό της, ήταν σοφή.

Με χαμόγελο και χαρά η κυρία Νικηφοράκη συνεχάρη όλα τα παιδιά, ενώ αστειευόμενη είπε:  “Ελπίζω ο επόμενος Σύλλογος να μην είναι τόσο δραστήριος και απαιτητικός όπως εσείς”.

Ποζάροντας στο Photobooth
Ποτάκι και κουβέντα μετά την εκδήλωση

Μετά τις απονομές ήρθε η σειρά των φωτογραφιών και του φαγητού.  Το ΔΣ είχε ετοιμάσει εκπλήξεις στα παιδιά, προσλαμβάνοντας επαγγελματία φωτογράφο και τοποθετώντας -επιπλέον- στον χώρο της εκδήλωσης ένα σύστημα Classic Booth από την εταιρεία One Photobooth.
Έτσι, παιδιά και γονείς έβγαλαν όμορφες και “τρελές” φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας τα αξεσουάρ που είχαν φέρει μαζί τους οι υπεύθυνοι (γυαλιά, καπέλα, κ.λπ.), ενώ τις έπαιρναν άμεσα, τυπωμένες πάνω κάρτα με ενσωματωμένο μαγνητάκι ψυγείου.

Ο Σύλλογος, σεβόμενος απόλυτα τον χώρο πολιτισμού του θεάτρου “Σοφία Βέμπο”, είχε φροντίσει να στήσει  ένα μικρό μπουφέ με αλμυρά σνακ, αναψυκτικά, μπύρες και κρασιά στον χώρο πίσω από τα παρασκήνια.  Εκεί, δίπλα στη θάλασσα, με μουσική συνοδεία κομματιών που συνταίριαξε ειδικά για το σκοπό αυτό η μουσική παραγωγός κα Παλμύρα Αρσλάνογλου, γονείς, παιδιά και καθηγητές βρήκαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να μιλήσουν για την εκδήλωση που προηγήθηκε, για το καλοκαίρι που πέρασε και για το μέλλον των παιδιών.

Όλοι οι γονείς, με συγκίνηση ευχαρίστησαν το ΔΣ για όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια και για την πολύ όμορφη βραδιά.

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς μας

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ PHOTOBOOTH

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κατηγορίες: 2020-2021Δρασεις