Η πανδημία, πέρα από τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε, κράτησε, δυστυχώς, τα παιδιά πολύ καιρό μακριά από το σχολικό περιβάλλον.
Είναι κοινό μυστικό ότι η τηλεκπαίδευση απέχει πολύ από το πραγματικό, δια ζώσης, μάθημα.  Τρανό παράδειγμα είναι η αναγκαστική απουσία από μαθήματα που περιλαμβάνουν και εργαστήριο, όπως οι θετικές επιστήμες και η πληροφορική.
Ακόμα και τώρα όμως, λίγο πριν κλείσει το σχολείο, οι καθηγητές Νίκος Σαραγάς και Μαρία -Βάγια Γκεβεζέ, φρόντισαν να δείξουν στα παιδιά ένα μικρό μέρος από τον θαυμαστό κόσμο του εργαστηρίου.

Ο Κύριος Σαραγάς, πραγματοποίησε πείραμα Χημείας, με το οποίο τα παιδιά κατάλαβαν τις ιδιότητες και τις αντιδράσεις των Οξέων και των Βάσεων.

Η κυρία Γκεβεζέ έκανε επίδειξη της λειτουργίας του μικροσκοπίου και τα παιδιά παρατήρησαν και φωτογράφησαν κύτταρα, βακτήρια κλπ, πράγμα που τα ενθουσίασε!!

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξαν τα παιδιά μέσα από το μικροσκόπιο, οι οποίες, εκτός των άλλων, περιλαμβάνουν χρωμοσώματα, κύτταρα αίματος, οργανίδια από δικοτυλήδονο φυτό, καρκινικά και υγιή κύτταρα πνεύμονα, ωάριο γάτας, βακτήρια, επιθηλιακό ιστό.

Κατηγορίες: Ανακοινωσεις