Η τηλεδιάσκεψη που έγινε πρόσφατα, με συμμετοχή των ΔΣ του Συλλόγου μας και του Συλλόγου του γειτονικού 2ου Γυμνασίου, “γέννησε” ιδέες για κοινές δράσεις, με την ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.  Τα δύο ΔΣ κινητοποιήθηκαν άμεσα και οργάνωσαν δράση υποστήριξης των ευπαθών ομάδων του Δήμου, αλλά και πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Τα Χριστούγεννα είναι παραδοσιακά, η εορτή κατά την οποία, οι εκδηλώσεις αγάπης και συμπαράστασης είναι συχνές και έντονες.

Εμείς διαλέξαμε να ενισχύσουμε το γιορτινό τραπέζι των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας και να γίνουμε αρωγοί στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Κοινωνική Υπηρεσία.

Έτσι, σε συνεννόηση με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Μαρία Φουρναράκη, γονείς από τα δύο σχολεία πήγαν τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Η συμμετοχή, παρά τον βροχερό καιρό εκείνων των ημερών, αλλά και των περιορισμών στις μετακινήσεις, ήταν συγκινητική.

Για όλους εμάς, τους γονείς του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Βούλας, η δυνατότητά που μπορεί να έχουμε, ώστε να προσφέρουμε βασικά αγαθά σε συνδημότες μας, πρέπει να είναι ένα από τα κύρια μελήματά μας.

Μαθητές, Γονείς και Καθηγητές τραγουδούν τα κάλαντα!!

Αυτά τα Χριστούγεννα, θα είναι πρωτόγνωρα και διαφορετικά για όλες τις οικογένειες.  Τα κουδούνια των σπιτιών δεν θα κτυπήσουν νωρίς το πρωί και τα παιδιά θα είναι κλεισμένα στα σπίτια τους.  Δυστυχώς, οι συνθήκες της εποχής, δεν θα μας επιτρέψουν να ακούσουμε τα κάλαντα και να κεράσουμε τα παιδιά.

Έτσι, μία πρωτότυπη ιδέα “έπεσε στο τραπέζι” κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. 

Να τραγουδήσουμε τα κάλαντα εμείς, κινηματογραφώντας την προσπάθειά μας!!  Σίγουρα το εγχείρημα ήταν δύσκολο, καθώς δεν θα μπορούσαν να βρεθούν μαζί όλοι οι επίδοξοι “τραγουδιστές”, όμως δεν το βάλαμε κάτω.  

Αρχικά, πήραμε το βασικό ηχητικό κομμάτι, παιγμένο στο πιάνο από την καθηγήτρια Μουσικής, κυρία Πέρσα Σιαφλά.  Ύστερα, απευθυνθήκαμε σε όλα τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων των δύο σχολείων και τους ζητήσαμε να τραγουδήσουν τα κάλαντα.  Δεν μας ενδιέφεραν ούτε οι φάλτσες φωνές, ούτε τα μέτριας ποιότητας βίντεο, θέλαμε μόνο γιορτινή διάθεση και ενέργεια.

Καθηγητές των σχολείων, με “επικεφαλής” τους Διευθυντές κκ Βενιζελέα και Γιώτη, μέλη των ΔΣ των Συλλόγων και τολμηρά παιδιά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Η μουσική επένδυση εμπλουτίστηκε με την προσθήκη κιθάρας και τριγώνου και το μόνο που έμενε ήταν το μοντάζ.

Το αποτέλεσμα, μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο διπλανό βίντεο!!