Ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία της Παρασκευής 18/9, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κύριος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δέχθηκε με χαρά να μας δει ώστε να συζητήσουμε θέματα που αφορούν το σχολείο μας.

Έτσι, το μεσημέρι της Δευτέρας 21/9, ο Διευθυντής του σχολείου Κώστας Βενιζελέας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ανδρέας Τσαβλίρης, βρέθηκαν στο γραφείο του Δημάρχου, ο οποίος άκουσε πολύ προσεκτικά, έδωσε καταυθύνσεις και δεσμεύτηκε να αναζητηθούν λύσεις στα θέματα που τέθηκαν.

Τα θέματα αυτά ήταν τα παρακάτω:

  • Επέκταση του προαυλίου του σχολείου μας.

  • Εγκαίνια της αίθουσας εκδηλώσεων.

  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έξω από το σχολείο.

  • Καθαριότητα και προσαρμογή στο πρωτόκολλο υγείας για τον covid-19

  • Στο θέμα του προαυλίου, ο κύριος Βενιζελέας εξέθεσε στον Δήμαρχο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείου μας λόγω του ανεπαρκούς χώρου για το μάθημα της Γυμναστικής.  Αναζητήθηκαν λύσεις και ο Δήμαρχος αντιμετώπισε πολύ θετικά τις προτάσεις μας και ζήτησε να του κοινοποιηθεί σχετική επιστολή.
  • Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την αποπεράτωση της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου.  Θα αναμείνουμε να τελειώσουν τα προσωρινά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την Αττική και εφόσον όλα πάνε καλά, θα ορίσουμε την ημερομηνία των εγκαινίων.  Ο Δήμαρχος συνεχάρει τον Σύλλογο γαι την συμβολή του στην διαμόρφωση της αίθουσας, ενώ έχει “αφήσει παραθυράκι” γαι μελλοντική επέκτασή της.
  • Ο κύριος Τσαβλίρης ρώτησε για τον χρόνο εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχουν προταθεί για την οδό Προόδου.  Ο Δήμαρχος είπε ότι θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται, μόλις ολοκληρωθούν οι αντίστοιχες ρυθμίσεις που έχουν γίνει σε άλλα σημεία της πόλης.  Το σχέδιο προβλέπει μονοδρόμηση της οδού Προόδου, στένεμα του δρόμου με την δημιουργία θέσεων πάρκινγκ στο ύψος του νηπιαγωγείου και τοποθέτηση κυβόλιθων στις διαβάσεις των τριών σχολείων.
  • Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε την πρόσληψη 4ωρης  καθαρίστριας για το σχολείο μας, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει δουλειά αύριο.  Μας είπε επίσης, ότι το ειδικό μηχάνημα καθαρισμού επιφανιών που προμηθεύτηκε το σχολείο μας, επιτρέπει των καθαρισμό σε χρόνο 7 φορές μικρότερο από τον παραδοσιακό.

Στο περιθώριο της συνάντησης με τον Δήμαρχο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας ενημερώθηκε από τον διευθυντή για τις ελείψεις σε καθηγητές.  Αυτή την στιγμή, το σχολείο χρειάζεται 2 φιλολόγους, 1 μαθηματικό, 1 μόνιμο βιολόγο και καθηγητές Γαλλικών και Γερμανικών.  Ο Διευθυντής θα επισκεφθεί αύριο την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα προχωρήσουμε σε κινήσεις, ώστε να μειωθούν οι κενές ώρες.

Κατηγορίες: Ανακοινωσεις