Την Δευτέρα 25 Μαϊου, ομάδα μαθητών της Δευτέρας Τάξης του σχολείου μας, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει διδασκαλία με θέμα την Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ποντίων.  Την διδασκαλία οργάνωσε η φιλόλογος του σχολείου μας κα Εύη Ντούπα και την πραγματοποίησε η φιλόλογος κυρία Ξένια Σίμου.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου», του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικότερα η διδακτική παρέμβαση έγινε για την εκπόνηση μιας διπλωματικής ερευνητικής προσπάθειας στο μάθημα της Ιστορίας και πιο συγκεκριμένα στην προσπάθεια για καλλιέργεια και ανάπτυξη της ιστορικής σκέψης των μαθητών μόνο με την αξιοποίηση των αντιτιθέμενων οπτικών πηγών.

Σε όλη την ερευνητική προσπάθεια στόχος ήταν η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των μαθητών με απώτερο σκοπό να αναπτύξουν τις γνωστικές δομές τους και να οικοδομήσουν την ιστορική τους γνώση γύρω από ιστορικά φαινόμενα, τα οποία δεν διδάσκονται συστηματικά στο σχολείο.

Κατηγορίες: Ανακοινωσεις