Μία από τις βασικές προτεραιότητες του ΔΣ του Συλλόγου μας, για την φετινή χρονιά, είναι η απωπεράτωση ρης αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου.

Οι υποδομές (θεατρική σκηνή, εγκαταστάσεις ήχου και φωτισμού) που έγιναν κάτοπιν δωρεάς της εταιρείας ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ – Διαχειριστής Αθανάσιος Μαρτίνος, αποτέλεσαν το έναυσμα ώστε να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε κάτι που τόσο πολύ λείπει από το σχολείο μας.

Πολλές οικογένειες συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια, βοηθώντας οικονομικά τον Σύλλογο, ώστε να καταφέρει να αγοράσει 100 ποιοτικά καθίσματα.  Παράλληλα, τοποθετήθηκε βιντεοπροβολέας και πανί προβολής, ενώ, με την βοήθεια της Σχολικής Επιτροπής, κατασκευάστηκε ξύλινη κερκίδα.

Όμως, όλα αυτά δεν είναι αρκετά.  Στην προσπάθειά μας να κάνουμε πιο όμορφες τις μεγάλες επιφάνειες των τοίχων, αναζητήσαμε συνεργάτες που θα μας βοηθούσαν στο στήσιμο, την εκτύπωση και την τοποθέτηση των εικόνων.  Η εταιρεία Epsilon Print ήταν αυτή που, κάνοντας υπέροχη δουλειά, μας παρέδωσε σήμερα, τοποθετημένα, κομμάτια ταπετσαρίας για τρεις από τους τοίχους της αίθουσας.

Πράγματι, οι μορφές κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών και καλλιτεχνών κοσμούν πλέον τους τοίχους του θεάτρου.  Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Αλέκος Σακελλάριος, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Γιάννης Ρίτσος, Μάνος Ελευθερίου, Νίκος Ξυλούρης, Έλλη Λαμπέτη, Θανάσης Βέγγος και πάρα πολλοί ακόμα αγαπημένοι μέσα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.

Στον μακρόστενο τοίχο, πάνω από την κερκίδα, οι δημιουργοί των τραγουδιών της θάλασσας Νίκος Καββαδίας και Θάνος Μικρούτσικος σε μία σύνθεση με στοιχεία από καράβια και στοίχους των τραγουδιών τους.

Τα οικονομικά του Συλλόγου μας δεν ήταν δυνατόν να καλύψουν το κόστος.  Ως απομηχανής θεός, εμφανίστηκε μία παλιά μητέρα του σχολείου.  Μία γυναίκα, της οποίας το παιδί έχει αποφοιτήσει το…1988, δώρισε στον Σύλλογό μας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της ταπετσαρίας, ζητώντας μόνο να μην αναφέρουμε το όνομά της.  Αγαπητή Β.Κ.  σας είμαστε ευγνώμονες!!!

Βέβαια δεν θα σταματήσουμε εδώ.  Σιγά σιγά, θα βαφτούν οι τοίχοι, θα μπουν κορνίζες με τις αφίσες των παραστάσεών μας και θα γίνει προσπάθεια αποκατάστασης μέρους του πατώματος.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το θέατρο θα ήταν έτοιμο.  Ευχή μας είναι να παραμείνουμε όλοι υγιείς και να το εγκαινιάσουμε με την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς.