Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, την Δευτέρα 11 Μαΐου ξεκινούν πάλι τα σχολεία, ύστερα από την άρση των σχετικών μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Στο σχολείο μας έχουν ήδη παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις να γίνει με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Τα θρανία στις αίθουσες έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με τις αποστάσεις που ορίζουν οι οδηγίες του Υπουργείου, ενώ ο Σύλλογός μας άρχισε να φέρνει στο σχολείο τις κουρτίνες που είχαν δοθεί για καθαρισμό.  Οι αίθουσες τις οποίες κτυπάει ο ήλιος έχουν ήδη κουρτίνες, ενώ άμεσα θα έρθουν και θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιπες.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έχει προβλέψει παραπάνω μέτρα από αυτά που ζητήθηκαν.  Όπως θα δείτε στις δηλώσεις που έκανε, με φόντο το 2ο Λύκειο Βούλας, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και όπως μας ενημέρωσε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μίμα Νικηφοράκη, έχουν δοθεί όλα τα απαραίτητα εφόδια στα σχολεία.

Στο σχολείο μας έγινε απολύμανση, ενώ ήδη έχουν παραδοθεί:

  • 300 ευρώ από τη Σχολική Επιτροπή, για την αγορά των απαραίτητων αναλωσίμων.  Όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής κος Βενιζελέας, χρησιμοποίησε μέρος αυτών για την παραγγελία 16 λίτρων αντισηπτικού, ενώ θα παραγγείλει γάντια και μάσκες.
  • Κάποια (λίγα) αντισηπτικά από αυτά που μοίρασε το Υπουργείο (54 για όλα τα σχολεία!!!)
  • Ηλεκτρονικό θερμόμετρο μετώπου για τον έλεγχο των μαθητών.
  • Γάντια και μάσκες για τις καθαρίστριες.  Εδώ, να σημειώσουμε ότι εκτός από την αγαπημένη μας κυρία Γιαννούλα, θα βοηθούν δύο ακόμα καθαρίστριες από τα Δημοτικά.

Όπως ρητά μας ανέφερε η κυρία Νικηφοράκη, η Σχολική Επιτροπή θα καλύψει άμεσα όποια περαιτέρω ανάγκη προκύψει.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας, αφενός οφείλει να εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με την αναγκαιότητα επανέναρξης των μαθημάτων, αφετέρου όμως εύχεται στους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας, να παραμείνουν ασφαλείς.  Ειδικά στα παιδιά της Γ’ Λυκείου, που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί, ευχόμαστε η δοκιμασία αυτή να τους έχει κάνει πιο δυνατούς και αποφασισμένους να πετύχουν τον μεγάλο τους στόχο.

Κατηγορίες: Ανακοινωσεις