Τη φετινή χρονιά, στο σχολείο μας έχει ξεκινήσει ένα πολύ όμορφο project. Αφορά την Ρητορική και ήδη τα παιδιά που συμμετέχουν, αποκτούν υπέροχες εμπειρίες, αφού συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, αλλά και διαγωνισμούς.
Οι Εικονικές Δίκες αποτελούν μια διαδραστική προσομοίωση Δικαστηρίου και κατά τη διάρκειά τους οι μαθητές συγκροτούν ομάδες δικηγόρων και μαρτύρων κι επιχειρηματολογούν σχετικά με πραγματικές υποθέσεις της παγκόσμιας δικογραφίας.

Η Ομάδα Ρητορικής του 2ου Λυκείου Βούλας

Έτσι, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, δύο πενταμελείς ομάδες του νεοσύστατου ομίλου ρητορικής του σχολείου μας με τη συνοδεία των υπεύθυνων καθηγητριών Ευαγγελίας Ντούπα και Μαυρέτας Κόγκα έλαβαν μέρος στις Εικονικές Δίκες «Πρωταγόρας» που διοργανώθηκαν στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα υπό την αιγίδα της ομάδας του Afixis.

Η ομάδα των SNAMP (Στέλιος Παπαϊωάννου, Νίκος Παπάζογλου, Αντώνης Λιάκουρας, Δημήτρης Προύντζος, Παναγιώτης Πατσιατζής) κατέκτησε την 21η θέση ανάμεσα σε 37 Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, και η ομάδα της Νομοτέλειας (Χαρά Μανιαδάκη, Μαρία Μπαδόλα, Ολυμπία Ρούσσου, Γρηγόρης Καραΐσκος, Άγγελος Αρχιμανδρίτης) την 34η θέση.

Ο Σύλλογός συγχαίρει τα παιδιά του ομίλου ρητορικής για την προσπάθειά τους, όπως επίσης και τις υπεύθυνες καθηγήτριες. Οι κυρίες Ντούπα και Κόγκα, με μεράκι καταφέρνουν να δημιουργούν καινούργια και χρήσιμα ενδιαφέροντα στα παιδιά.

Κατηγορίες: Ανακοινωσεις