Μετά τη λήξη της κατάληψης στο 2ο Λύκειο Βούλας από μαθητές του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων θεωρεί ότι έφτασε η ώρα να γνωστοποιήσει τη θέση του.

Όλες αυτές τις ημέρες, αποφύγαμε να πάρουμε μέρος σε “καφενειακές” διαδικτυακές συζητήσεις.  Αντ’ αυτού προτιμήσαμε να είμαστε σε συνεχή επαφή με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους γονείς του σχολείου μας, το Δήμο, τη διεύθυνση και φυσικά τους μαθητές.  Η στάση μας αυτή δεν πρέπει να εκληφθεί ως αποδοχή ή στήριξη της κατάληψης, ούτε φυσικά ως αποδοχή των πολλών άστοχων σχολίων που διαβάσαμε. Καταδικάζουμε δε, απερίφραστα, όλα εκείνα που πρόσβαλαν παιδιά και οικογένειες.

Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε ότι οι διεκδικήσεις των παιδιών, μικρές ή μεγάλες, σωστές ή λάθος, δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να αποτελούν πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Ο Σύλλογός μας έχει αποφασίσει εδώ και καιρό, να μην κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά να τα αναδεικνύει και να δρομολογεί λύσεις.

Έτσι, η γνώμη μας είναι ότι η δύσκολη αυτή κατάσταση για το σχολείο μας είναι απόρροια της έλλειψης σωστής και ουσιώδους επικοινωνίας ανάμεσα σε όλους όσους είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. 

Ο Σύλλογος αναλαμβάνει με πλήρη επίγνωση του ρόλου του το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί· άλλωστε έχουμε ξεκινήσει ήδη να συμμετέχουμε στη διαδικασία επίλυσης μεγάλου μέρους από τα αιτήματα των παιδιών, αφού από την πρώτη στιγμή και καθημερινά, είμαστε παρόντες έξω από το σχολείο.  Θεωρούμε δε, ότι συνεργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εξαιρετικά τόσο με την διεύθυνση του σχολείου, όσο και με τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας.

Όλες αυτές τις ημέρες, είμαστε σε διαρκή επαφή με τα παιδιά, τη διεύθυνση του σχολείου, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κυρία Νικηφοράκη, τον Αντιπρόεδρο και γονέα του σχολείου κύριο Ζερβό, καθώς και την νεοσύστατη Ένωση Γονέων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στους οποίους έχουμε εκφράσει τις σκέψεις μας κι έχουμε ακούσει τις προτάσεις τους για τη λύση των θεμάτων που απασχολούν τους μαθητές.

Είμαστε βέβαιοι λοιπόν, ότι όλοι θα συμβάλλουν, ώστε να μην χρειαστεί να βιώσει ξανά το σχολείο τέτοια κατάσταση.  Άλλωστε, εκτιμούμε ότι οι μαθητές στο συγκεκριμένο σχολείο έχουν αποδείξει επανειλημμένα με την ωριμότητά τους, ότι είναι ήδη άξιοι δημότες-πολίτες (αφού πλέον το δικαίωμα ψήφου είναι στα 17!) και ισότιμοι συνομιλητές. Ας μην ξεχνάμε δε, ότι -και με την αρωγή του Συλλόγου- έχουν κάνει το 2ο Λύκειο Βούλας γνωστό πολύ έξω από τα σύνορα του Δήμου μας, σε πολιτιστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.