Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου Βούλας, κυρία Ευγενία Παναγιωτοπούλου, μας κάλεσε στο σχολείο της για να προβάλουμε στα παιδιά το ντοκιμαντέρ της ανάβασης στην κορυφή του Ολύμπου.

Ο Σύλλογος Γονέων δέχθηκε με μεγάλη χαρά και έτσι, ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου, συνοδευόμενοι από δύο απόφοιτους και μία μαθήτρια του σχολείου μας, πήγαν στο 1ο Λύκειο, παρυσίασαν την περιπέτειά τους, μίλησαν στα παιδιά και απάντησαν στις ερωτήσεις τους.

Η κυρία Παναγιωτοπούλου συνεχάρη τον Σύλλογο και τα παιδιά για την, ομολογουμένως, υπέροχη προσπάθεια, που έχει τεράστια απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.  Επιπλέον, τόνισε ότι όλα τα σχολεία πρέπει να προβάλουν και να προωθούν τις επιτυχίες των άλλων, καθώς αυτές τιμούν ολόκληρη την πόλη και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λειτουργούμε ανταγωνιστικά.  Άλλωστε, τρανό παράδειγμα της συνεργασίας του Συλλόγου μας με το 1ο Λύκειο είναι η συμμετοχή παιδιών του σχολείου στην θεατρική μας ομάδα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Ανδρέας Τσαβλίρης, αναφέρθηκε στο πως γεννήθηκε η ιδέα και πως οργανώθηκε η εκδρομή με κύριο γνώμωνα την απόλυτη ασφάλεια των παιδιών.  Ανέλυσε τις χορηγίες που εξασφάλισε ο Σύλλογος και την ανεύρεση των καταλληλότερων συνεργατών (οδηγών βουνού) που θα ανέβαζαν τα παιδιά στην κορυφή.

Οι απόφοιτοι του σχολείου μας Κωνσταντίνος Κονταρίνης και Στέφανος Κιρμίζογλου, καθώς και η μαθήτρια Έλενα Τσαβλίρη, περιέγραψαν την εμπειρία, τα συναισθήματα, τους φόβους και την προσμονή τους για την κατάκτηση της κορυφής.  Μετά το τέλος της προβολής, απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις των καθηγητών και των παιδιών του σχολείου.

Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου Ξενοφών Παπαδόπουλος, ο οποίος συνομίλησε με τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την δράση αυτή.

Θέλουμε για μία ακόμα φορά, να ευχαριστήσουμε την Διευθύντρια και τους καθηγητές του 1ου Λυκείου Βούλας.  Ελπίζουμε, η επόμενη προβολή του ντοκιμαντέρ να γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του δικού μας σχολείου, η αποπεράτωση της οποίας, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.