Τα παιδιά μας παρουσιάζουν το Ντοκιμαντέρ τους για την ανάβαση στον Όλυμπο

Μεγάλη τιμή για το σχολείο και την πόλη μας αποτέλεσε η προβολή του ντοκιμαντέρ των παιδιών του 2ου Λυκείου Βούλας με θέμα την ανάβασή τους στην κορυφή του Ολύμπου.  Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 23 λεπτών, με τίτλο «Το Λυκόφως των Θεών» προβλήθηκε στον κατάμεστο υπαίθριο χώρο του Μεσογειακού Κέντρου Ψηφιδωτών Δίου.

Οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ Ολύμπου κάλεσαν τα παιδιά, ξεφεύγοντας από τις επιταγές της πολύ επιτυχημένης αυτής διεθνούς διοργάνωσης και δικαιώθηκαν απόλυτα.  Οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν έκθαμβοι και καθηλώθηκαν από της εικόνες, ενώ εισέπραξαν στο απόλυτο το συναίσθημα των παιδιών του πρώτου σχολείου που ανέβηκε οργανωμένα στον Μύτικα.  Την αφήγηση του ντοκιμαντέρ την έκανε ο άνθρωπος με την πιο αναγνωρίσιμη φωνή στην Ελλάδα, ο κος Αλέξης Κωστάλας, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο κύρος στην προσπάθεια των παιδιών.

Ο Καλλιτεχνικός  Διευθυντής του φεστιβάλ, κος Γιώργος Χανδόλιας, εξήρε, προλογίζοντας, την προσπάθεια και την επιμονή των παιδιών να ανέβουν στην κορυφή, ενώ οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας Ανδρέας Τσαβλίρης και Πέτρος Γεωργιλάς, αναφέρθηκαν στην βοήθεια που λαμβάνει ο Σύλλογος από τον Δήμο και στην εμπιστοσύνη των γονέων προς τον Σύλλογο όταν οργανώνονται τέτοιου είδους εξορμήσεις.

Μετά την προβολή, πήραν τον λόγο οι πρωταγωνιστές.  Εκ μέρους όλων των παιδιών, ο Γιώργος Πανόπουλος και η Χρυσούλα Γεωργιλά περιέγραψαν γλαφυρά τα συναισθήματά τους και ευχήθηκαν να γίνονται τέτοιου είδους εκδρομές από όλα τα σχολεία.

Τέλος, τον λόγο πήρε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κα Μίμα Νικηφοράκη, η οποία ανέβηκε στο Λιτόχωρο, εκπροσωπώντας τον Δήμο μας, για να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ.  Η κυρία Νικηφοράκη, απευθυνόμενη στους κατοίκους της περιοχής, εξέφρασε τον θαυμασμό της για το υπέροχο, γεμάτο ιστορία και πολιτισμό, μέρος που κατοικούν.

Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ έδωσαν βιβλία για τον Όλυμπο στον Σύλλογο Γονέων, στην κυρία Νικηφοράκη και στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Τριλογία» και απόφοιτο του σχολείου μας, κα Αντιγόνη Μακρή.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα αφιέρωμα στο «Olympus Marathon», από τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου κο Νίκα, αλλά και να διασκεδάσουμε με τα τραγούδια της Ορχήστρας Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Στιγμιότυπα από την Παρουσίαση

[FGAL id=2683]

Η Παρουσίαση του Ντοκιμαντέρ

Κατηγορίες: Ανακοινωσεις