Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Γονέων διοργάνωσε εκδρομή στο μαγευτικό Μέτσοβο.  Αυτή τη φορά, η τυχερή ήταν η πρώτη τάξη η οποία ξεκίνησε το Σάββατο 20 Απριλίου και πραγματοποίησε δύο διανυκτερεύσεις στο υπέροχο ορεινό κεφαλοχώρι του νομού Ιωαννίνων.

Η οικογένεια Ζούβγια ανέλαβε και πάλι την φιλοξενία (Ξενοδοχείο Olympic) και την εστίαση (Ψητοπωλείο 5Φ) του γκρουπ του σχολείου μας, προκαλώντας σχόλια θαυμασμού για την ποιότητα των υπηρεσιών και την ευγένεια των υπευθύνων.

Στα παιδιά παραχωρήθηκαν τα δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα του Μετσόβου (11x11 με φυσικό χλοοτάπητα και 5x5) και αυτά το εκμεταλλευτήκαν κατάλληλα, παίζοντας για πάνω από 2 ώρες το αγαπημένο τους άθλημα, με επάξια συμμετοχή μάλιστα και γονέων του σχολείου.

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα ονομαστά σημεία του Μετσόβου (Λαογραφικό Μουσείο, Πινακοθήκη, Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, Αβερώφειος Κήπος), ενώ ψώνισαν τοπικά προϊόντα.

Το αποκορύφωμα του τριημέρου ήταν το γλέντι που οργανώθηκε αυθόρμητα στο ξενοδοχείο, όπου γονείς και παιδιά χόρεψαν με την ψυχή τους μέχρι αργά.

Η επιστροφή περιελάμβανε δύο  σημαντικές επισκέψεις.  Τα επιβλητικά Μετέωρα προκάλεσαν τον θαυμασμό όλων.  Μετά από μία σύντομη διαδρομή ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας.  Τέλος, η στάση για απογευματινό καφέ στα Τρίκαλα, έδωσε σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν μία πόλη με πολλές καινοτομίες και πολύ καλό επίπεδο διαβίωσης.

Ευχαριστούμε τον οδηγό μας Γιάννη Ασημακόπουλο, που για μία ακόμα φορά «κατάπιε» περισσότερα από 1000 χιλιόμετρα με απόλυτη ασφάλεια. 

Φωτογραφικές Στιγμές